Posted on

Marb Selby voitti jo toisen UK-championship-tittelinsä

Mark selby uk mestari snookerMaailman Snooker-listan ykkönen, Mark Shelby, onnistui voittamaan tasaisen väännön Ronnie O´Sullivania vastaan ja viemään nimiinsä jo toisen UK Championship-tittelin. Nyt lieneekin jo turha väitellä kuuluuko Markin olla listan kärjessä vai ei.


Katso finaali tästä:

Ottelu venyi todella pitkäksi ja näimme jopa kolme perättäistä täyttä tyhjennystä. Selby voitti ottelun lopulta 10-7. Shelbystä tuli näin ollen kuudes pelaaja, joka on voittanut samana vuonna sekä UK Championshipin että Maailman Mestaruuden. Samaan ryhmään kuuluu myös sellaisia mahtavia nimiä kuin itse O´Sullivan, Stephen Hendry, Steve Davis, John Parrot ja John Parrot. Voittaja Selby, kuittasi voitostaan 170,000 puntaa.

Voitto tarkoittaa myös, että Mark on nyt voittanut ainakin kerran jokaisen Triple Crown kilpailun. Hän sanoi myös haastattelussa, että on hieno tunne voittaa kaikki kolme pystiä, ja että vaikka hänen uransa loppuisi tähän, olisi hän silti ylpeä saavutuksistaan.

Mark oli finaalissa jo 7-2 johdossa, mutta niin vain Ronnie tuli melkein tasoihin hyvällä pelillä ja tilanne olikin 8-7, ennen kun Selby otti itseänsä niskasta kiinni ja vei voiton.

Selby on nyt istunut ranking-listan ykkösenä 95 viikkoa putkeen, eikä loppua hänen valtakaudelleen ole näkyvissä. Ronnie sanoi että ilta oli Markille aivan mahtava, ja että häviäminen maailman parhaalle näin tiukasti on silti hyvä tulos.